Bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek Borstkanker:
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Zo kunnen we eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.

 
Uitnodiging:
U krijgt een uitnodiging als het onderzoekscentrum bij u in de buurt staat.
U ontvangt de eerste uitnodiging op uw 50e, 51e of 52e. Dat is afhankelijk van de route en planning van het onderzoekscentrum. Tot het jaar waarin u 76 wordt, ontvangt u elke 2 jaar een uitnodiging.

Bij klachten naar de huisarts:
Het bevolkingsonderzoek borstkanker is voor vrouwen die géén klachten hebben aan hun borsten. Heeft u klachten of merkt u veranderingen aan uw borsten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts. Wacht niet op de uitnodiging van het bevolkingsonderzoek borstkanker.

U ontvangt de uitslag van het onderzoek binnen 2 weken via de post. Bij Afwijkingen ontvangt uw Huisarts ook de uitslag en zal voor die tijd contact met u opnemen.

Kunnen vrouwen met medical devices deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker?
Vrouwen met een ICD, pacemaker, hartritme monitor of port-a-cath kunnen meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker, behalve vrouwen met een S-ICD (een subcutane-ICD).
Vrouwen met een ICD, pacemaker, hartritme monitor of port-a-cath kunnen dit melden aan de laborant, zodat deze hiermee rekening kan houden bij het maken van een mammogram. Nadat een vrouw een implantaat heeft gekregen, kan zij het beste een half jaar wachten met het laten maken van een mammogram. De borsten kunnen namelijk nog erg gevoelig zijn vlak na de plaatsing.

Voor meer informatie zie:

www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl/borstkanker

Contact

Telefoon +31(0)725112294
 

Huisartsenpraktijk Omarkhel

Frans Halsstraat 49
1816 CM Alkmaar
Telefoon:
+31(0)725112294
Fax:
+31(0)725155341
Email: info@omarkhel.nl
www.omarkhel.nl
Routebeschrijving >